Sosyal Medya




Merak Ettikleriniz

Başarılı Öğrenciler

 Yarıyıl akademik not ortalaması (GPA) ve genel akademik not ortalaması (CGPA) en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar.

Sınamalı öğrenciler

 Ders aldığı ilk iki yarıyılını tamamladıktan sonra, takip eden yarıyıllardaki not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1,80’in altında kalan öğrenci, genel not ortalaması da 1,80’in altında ise, sınamalı öğrenci olarak tanımlanır ve genel not ortalamasını 1,80’e yükseltinceye kadar sınıfı sabit kalır.

Sınamalı durumda geçen süre(ler) azami eğitim öğretim süresine dâhil edilir. Sınamalı durumdaki öğrencinin bir yarıyılda alabileceği ders yükü, en fazla 30 AKTS kredisidir. Sınamalı öğrenci, genel not ortalamasını 1,80’e yükseltinceye kadar öncelikle (NA), (FF), (FD) notu aldıkları dersleri tekrarlamak zorundadır. Bu şartı yerine getiren öğrenciler, ders yükünün uygun olması halinde danışmanının kayıt onayı ile bu derslerin yanı sıra başta daha önce almadıkları alttan dersler ve (W) notu aldıkları dersler olmak üzere müfredatında bulunan diğer derslerden de alabilir.

Sınamalı öğrenci, önceki yarıyıllarda aldığı seçmeli bir dersin yerine saydırmak kaydı ile daha önce almadığı farklı bir seçmeli dersi danışmanlarının onayı ile alabilir. Sınamalı öğrenciye Yönetmelikte belirtilen asgari ders yükü ile ilgili kural uygulanmaz. Öğrencilerin güz dönemi başındaki sınamalı durumları, yaz öğretimi bitimi sonundaki genel not ortalamalarına göre belirlenir.

Sınamalı durumda olan veya bahar dönemi sonunda sınamalı duruma düşen öğrenciler, yaz öğretimi sonunda genel not ortalamasını 1,80’e yükselttiği takdirde sınamalı durumları ortadan kalkar. Yaz öğretimi bir yarıyıl değildir. Dolayısı ile yaz öğretiminde alınan derslerin ortalaması yarıyıl not ortalaması olarak kullanılamaz. Ancak öğrencinin genel not ortalamasına dâhil edilir. Normal öğrenim süresinin son iki yarıyılında bulunan öğrencilere bu madde hükümleri uygulanmaz. Genel not ortalamasını 1,80 veya üzerine getiren öğrenci, normal statüde eğitimine devam eder.

Mezuniyet

 Öğrencinin, mezun olabilmesi ve kayıtlı olduğu programa göre ön lisans ya da lisans diploması almaya hak kazanabilmesi için;

·   Kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri ve uygulamaları Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Sınav Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlaması,

·        Programın gerektirdiği en az krediyi alması,

·        En az 2.00 genel akademik not ortalamasını tutturması

gerekir.

Lisans programlarından 3,00-3,49 genel not ortalaması ile mezun olanlar şeref; 3,50 veya daha yukarı genel not ortalaması ile mezun olanlar yüksek şeref mezunu olarak tanımlanır.

Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

ÖĞRENCİ BELGESİ

  • Öğrenci Belgesi, üniversitemize kayıtlı ve öğrencilik haklarından yararlanan öğrencilerin üniversitemizde öğrenci olduklarını gösteren belgedir.
  • Öğrenci belgesi İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanabilmektedir.
  • Öğrenci belgesinde herhangi bir açıklama yapılması isteniyorsa “belge başvuru formu” üzerinde belirtilmelidir.

 TRANSKRİPT (NOT DÖKÜM BELGESİ)

  • Öğrencilerin, öğrenimleri süresince almış oldukları dersleri, notları, kredileri ve ağırlıklı genel not ortalamasını yarıyıl bazında gösteren belgedir.
  • Transkript belgesi İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanabilmektedir.

 HAZIRLIK SINIFI BAŞARI DURUM BELGESİ

  • Hazırlık sınıfı öğrencilerinin hazırlık sınıfı süresince almış oldukları derslerin notlarını ve not ortalamasını gösteren belgedir.
  • Hazırlık sınıfı başarı durum belgesi İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanabilmektedir.

 ASKERLİK BELGESİ

Lisans (4 yıllık) ve Meslek Yüksekokulu (2 yıllık) Öğrencileri İçin:

  • Üniversitemizde tüm lisans ve Meslek Yüksekokulu programlarında öğrenim gören erkek öğrencilerin askerlik tehir işlemleri, başvurularına gerek olmaksızın doğrudan Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
  • Askerlik tehir işlemleri için öğrencilerimizin başvuruda bulunmasına gerek yoktur.
  • Askerlikle ilgili olarak yoklama çağrısı alan erkek öğrencilerimize ihtiyaç duymaları halinde ilgili Askerlik Şubesi Başkanlığı’na teslim etmek üzere “EK-C2 ÖĞRENCİ DURUM BELGESİ” düzenlenerek verilmektedir.

 DİSİPLİN BELGESİ

  • Öğrencinin üniversitemizde öğrenim gördüğü süre içerisinde herhangi bir disiplin cezası alıp almadığını gösteren belgedir.
  • Disiplin belgesi İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanabilmektedir.

 ÜNİVERSİTENİN EĞİTİM ÖĞRETİM DİLİNİ BELİRTEN BELGE

  • Üniversitenin Ön Lisans bölümlerinde eğitim dilinin “Türkçe” olduğunu gösterir nitelikteki belgedir.
  • Üniversitenin Lisans bölümlerinde eğitim dilinin “%100 İngilizce” olduğunu gösterir nitelikteki belgedir.
  • Üniversitenin eğitim öğretim dilini belirten belge İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanabilmektedir.

 ÖĞRENCİ PASAPORTU İÇİN İZİN BELGESİ

  • Öğrencilerin eğitim amacıyla yurt dışına çıkışlarında harçsız öğrenci pasaportu alabilmeleri, pasaportlarının süresini harçsız olarak uzattırabilmeleri ve yurt dışına çıkış harcından muaf tutulabilmeleri için Vergi Dairesi’ne verilmek üzere düzenlenen belgedir.

Bu belgeyi almak için öğrencilerimiz bizzat kendileri “Öğrenci Pasaportu İzin Belgesi” ile birlikte yurt dışına eğitim amaçlı gittiklerini gösteren kabul belgesi ile (faks kabul edilmemektedir) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.